Trainers

Onze duikvereniging telt een drietal zeer ervaren trainers. Zij staan altijd klaar met raad en daad voor onze leden. De trainers verzorgen onze trainingen op woensdagavond in Rosmalen en al onze opleidingen. Trots stellen wij ze aan jullie voor:


Wilco – 2* instructeur

Wilco Trainer van OSV Rosmare - De Recreatieve Duik Vereniging van Rosmalen

NOB 4 * -duiker
NOB 2* -instructeur met diverse specialties
IANTD opleidingen t/m advanced recreational Trimix
DAN BLS en AED -instructeur
Trimix duiker IANTD
Grotduiker IANTD/CMAS

Vanaf 1993 ben ik actief in de duiksport binnen deze mooie duikvereniging. Na het behalen van enkele duikbrevetten ben ik training gaan geven in het zwembad. Dit vond ik zo leuk dat ik na mijn 3*brevet de instructeursopleidingen ben gaan doen. In de jaren die ik nu lid ben van de vereniging ben ik naast instructeur ook enkele malen in het bestuur actief geweest, o.a. als voorzitter, heb ik verschillende evenementen waaronder duikreizen georganiseerd, het materiaal verzorgd etc. Ook voor de NOB ben ik enige tijd actief geweest in de commissie communicatie. Naast NOB instructeur ben ik instructeur voor de IANTD (m.n. gericht op de meer technische duikopleidingen) en de DAN (voor de duikmedische aspecten)

Zo’n 1300 duiken in vele plassen en afgravingen in Nederland, Grevelingen, Oosterschelde, Noordzee, Steengroeves en mijnen België, Expeditie Noordpool, Grotten Frankrijk ,Thailand, Florida, Malediven, Egypte, Malta, Gozo, Spanje, Kroatië, Curaçao etc. etc.


Erik – 2* instructeur

ressel14 033NOB 4*-duiker
NOB 2*-instructeur
IANTD Full trimix duiker
IANTD hCCR Revo III duiker
IANTD Advanced Recreational Trimix Instructeur
IANTD Intro Cave Diver
CMAS Cave diver 2
DAN BLS-Instructeur

Het mooie van het duiken vind ik het ontdekken. Of dit nu vissen en kleiwanden in zoetwaterplassen zijn, kreeften en Sephia in de oosterschelde of Manta’s en Walvishaaien in de tropen. Ook het op ontdekking gaan naar wrakken (het liefts waar weinig op gedoken wordt) en het verkennen van grotten is een van mijn favoriete bezigheden. Om dit mogelijk te maken ben ik continue bezig mijn vaardigheden te vergroten. Mijn duikcarriere is begonnen toen ik 11 jaar oud was, ik ben toen bij de OSV Rosmare begonnen met duiken en snorkelen. De eerste jaren was dit alleen in het zwembad maar op mijn 14e mocht ik het 1* duiker brevet behalen. Al snel nadat ik mijn 2*- en 3*-brevet heb behaald wilde ik anderen enthousiast maken voor de duiksport. Om anderen op te kunnen opleiden ben ik 1*- en 2*-instructeur geworden. Om de wrakken en de grotten te kunnen verkennen ben ik inmiddels trimix duiker en beginnend grot duiker (Intro to Cave diver). Om de vaardigheden die ik heb geleerd ook op anderen over te kunnen brengen mag ik via de IANTD mensen opleiden tot advanced Recreational trimix duiker. Ook de self sufficient opleiding mag ik geven. Mijn meest recente stap is het aanschaffen van een rebreather (hccr Revo III) en het volgen van de bijbehorende opleiding. In de nabije toekomst wil ik verder gaan met het grotduiken en wil ik trimix duiken kunnen maken met de rebreather.


Nico – 2* instructeur in opleiding

P8300642

2* instructeur io
4* duiker
Redden, DAN BLS
Iantd self-suffient diver & eanx diver
Specialties: Droogpak duiken, Onderwater oriëntatie
Zoeken en bergen, Digitale OW fotografie, Intro onderwaterarcheologie

In mijn jeugd vond ik het al geweldig om te snorkelen, lekker in de zee kijken naar mooie vissen. Tijdens een vakantie in Zuid Frankrijk maakte ik mijn eerste (proef)duik met perslucht. Een heel aparte ervaring om gewoon door te kunnen ademen onder water! In 2004 is het er dan echt van gekomen en behaalde ik in Kroatië, ook weer tijdens een vakantie, mijn eerste brevet (PADI J).  Na een tweetal vakanties (2007 en 2008) in Egypte en een vakantie op Curaçao (2010), met een aantal hele mooie duiken!, wilde ik toch wel vaker en ook in Nederland duiken. Enthousiast gemaakt door mijn zwager ben ik lid geworden van osv Rosmare (2010). Eind 2011 behaalde ik bij Rosmare mijn 2* brevet, eind 2013 mijn 3* brevet, half 2014 mijn 1* instructeur, half 2015 mijn 4* brevet en daarnaast ook nog een aantal specialisaties bij de NOB, DAN en IANTD. Vanuit het grote plezier dat ik beleef aan het duiken, ga ik zeer zeker vol enthousiasme nog meer brevetten halen en specialisaties volgen!

En tegen anderen kan ik alleen maar zeggen: Kom ook lekker duiken bij osv Rosmare!!